Een overkapping zal het zwemplezier vermeerderen. Je kunt namelijk bij slechter weer of als het regent ook gebruik maken van je zwembad.

De materialen waar een overkapping van gemaakt wordt, zorgen voor een prima balans tussen opwarming en isolatie, waardoor de temperatuur van het water met maar liefst 10 graden kan stijgen. Zo ben je niet meer zo afhankelijk van de verschillende weerstypen en kan er doorlopend volop van het zwembad genoten worden.

Bij mooi weer kan de overkapping open gezet worden en heb je als het ware een buitenbad. Bij slecht weer kan hij dicht gedaan worden en heb je dus een binnenbad. Met een goede overkapping die ook aan de zijkanten dicht is, kan er zelfs het gehele jaar door lekker gezwommen worden. In de wintertijd dien je dan wel het water extra bij te verwarmen. Dit kan bijvoorbeeld met een verwarmingspomp die je in de speciaalzaken kunt krijgen.

Een overkapping zorgt ook voor veiligheid

Ook zorgt een overkapping ervoor dat het zwembad de hele tijd beveiligd is omdat deze meestal geheel kan worden afgesloten. Zo zijn ook de kleine kinderen veilig en kunnen ze niet per ongeluk tijdens het spelen in het water terecht komen. De meeste overkappingen zijn van glas en zo heb je altijd een goede inkijk en kun je zien wat er zich binnen afspeelt. Daarnaast kun je ook als je zelf aan het zwemmen bent de omgeving buiten goed in de gaten houden.

Pluspunten van een overkapping                                                                                            

Een overkapping heeft een aantal pluspunten. Zo is er weinig onderhoud aan het zwembad nodig en er zullen geen bladeren, regen en andere troep meer in het water komen, waardoor het goed schoon blijft. Je hoeft niet voor een andere afdekking te zorgen en je kunt direct met zwemmen beginnen zonder eerst te hoeven schoonmaken. 

Vaste en verschuifbare uitvoeringen                                                                                                                                   

Overkappingen kun je krijgen in een vaste en een verschuifbare uitvoering. Een vaste uitvoering kun je niet open maken bij mooier weer. Een verschuifbare variant kun je echter wel bij mooi weer open schuiven zodat je een buitenbad effect hebt. Deze verschuifbare modellen kun je handmatig open schuiven of je kunt kiezen voor een automatische bediening waarbij het dus automatisch wordt open geschoven.  

Meer handige zwembad tips:

Post was bewerkt op 01-06-2022 19:49 door Stephan